Renginiai kraunami

« All Renginiai

POJŪČIŲ KAMBARYS: LIETUVIŠKO MAISTO TAPATYBĖS KVAPAS

Renginys navigacija

OLFAKTORINIO MENO GRUPĖ HORTUS APERTUS PRISTATO LAIMĖS KIŠKŪNĖS LIETUVIŠKO MAISTO TAPATYBĖS KVAPĄ

Laimė Kiškūnė bendradarbiaudama su maisto kultūros tyrinėtoju šefu Jonu Paleku sukūrė lietuviško maisto tapatybės kvapą. Šis kvapas pasklido per Baltijos paviljono atidarymą Venecijos meno bienalės (La Biennale di Venezia 2016) tarptautinės architektūros parodoje, kai savo eskperimentinę maisto procesų laboratoriją pristatė maisto menininkas, virtuvės šefas Jonas Palekas.

„Šis kvapas, siekiantis perteikti lietuviško maisto tapatybę, – tai užuomina į padrėkusią žemę, gaivų orą, prisisunkusį šviežiai sužaliavusios pavasarinės gamtos aromatų, kurie taip primena paprastas lietuviško stalo vaišes, – gardžiai kvepiantį baltą sūrį su juodųjų serbentų uogiene, užtepta ant juodos duonos.“ (Laimė Kiškūnė, 2016)

Prisėskite prie stalo ir skanaukite.

Ekspoziciją remia UAB Kvapų namai.
Daugiau apie projektą čia.
DĖMESIO! Rekomenduojame bent 2 val. iki renginio nesikvėpinti.

Informacija

Pradžia:
2017 - 05 - 01 @ 11:00
Pabaiga:
2017 - 05 - 07 @ 19:00